Sabotage

Sabotage

Deze ontsteker werd ontwikkeld door de Britse geheime dienst SOE (Special Operations Executive). Het werd samen met springstof en ander sabotagemateriaal aan het verzet geleverd door middel van parachutages. In de droppingscontainers stak ook een boekje met duidelijke instructies in verschillende talen. Deze ontsteker werd speciaal ontworpen om treinsporen op te blazen. De metalen clip past op de rails. Wanneer de trein over het ronde schijfje reed werd een knalkoord ontstoken die op zijn beurt de explosieven deed springen. Een ontspoorde Duitse trein was het gevolg…

41 thoughts on “Sabotage

  1. Your blog is a wealth of information. I always learn something new from your posts. This one was particularly enlightening. Great job!blogpulse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *