SAS Luitenant Jozef ‘Jos’ Ghys

SAS Luitenant Jozef ‘Jos’ Ghys

Battledress jas, documenten, foto en insignes van Luitenant Jos Ghys, parachutist bij de ‘5th Special Air Service’ (SAS). Hij was de leider van de eerste Belgische SAS operatie achter vijandelijke linies. Hij werd samen met 4 anderen in de nacht van 27 juli 1944 geparachuteerd nabij La Chartre-sur-le-Loir, Normandië. Na deze operatie wordt hij een tweede maal gedropt op 5 september 1944. Dit keer in België, achter het Albertkanaal in Limburg om te informeren over de Duitse terugtocht en om de vijand te bestoken. Bij deze operatie sneuvelden Luitenant Limbosch en sergeant Melsens.

3 thoughts on “SAS Luitenant Jozef ‘Jos’ Ghys

  1. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *