Kampkledij en souvenirs van Alice Vermeulen

Kampkledij en souvenirs van Alice Vermeulen

Alice Vermeulen uit Gent werd 23 mei 1944 gearresteerd door de Sicherheitsdienst. Ze werd op 17 juni 1944 gedeporteerd naar het concentratiekamp voor vrouwen, Ravensbrück. Een verschrikkelijk oord, van de 153.000 mensen die er gevangen hebben gezeten zijn er meer dan 90.000 overleden.

Alice werd op 21 juli op transport gezet naar het Aussenkommando HASAG te Leipzig, waar ze terwerkgesteld werd in een munitiefabriek. Op 13 april 1945 vertrok dit commando op ‘dodenmars’. Hieruit kon ze ontsnappen met een klein groepje Belgen. Na heel wat omzwervingen werden ze door Amerikaanse en Belgische militairen opgevangen en gerepatrieerd.

Op 15 mei 1945 was ze terug thuis.

5 thoughts on “Kampkledij en souvenirs van Alice Vermeulen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *